2010. február 17.

Lakás

A lakás jó beosztású, a lakás szép, a lakás elég nagy, a lakás csinos környéken van és igen, a lakás baromi hideg!!! Kis hazánkkal együtt ugyanis a központi fűtés koncepciójának is búcsút kellett mondanunk egy időre. Be kell érnünk a légkondival, egy olajradiátorral, a kotatsuval (fűtőszálas szőnyeg) és a személyes kedvencemmel, a fűthető WC ülőkével. A légkondi hangos, ezért az első éjszaka mindenféle fűtési megoldás nélkül próbáltunk aludni. Ez elég rossz ötletnek bizonyult, úgyhogy egy kis mobil fűtőtestet azért mégiscsak kénytelenek voltunk beüzemelni.

Szóval a lakás. Minden elképzelhető dolog távirányítóval, vagy a falra szerelt digitális panellel működik. A konyha kb. 3 méter távolságra van a fürdőtől, de egy gombbal akár beszélgetni is lehet mosogatás közben a fürdőkádban ülővel. Nem gondoltam volna, de párszor már használtuk. Néha egyébként hülyét kapok attól, hogy minden zenél, csilingel, kattog, beszél hozzám. Nálam a rizsfőző csapta ki a biztosítékot, amikor elkezdte játszani a hull a pelyhes fehér hó dallamát (vagy inkább az ABCDEFG-t?). A vasaló talán az egyetlen neveletlen háztartási eszköz, amelyik nem zenél és nem köszöni meg a lehetőséget, hogy segíthet kisimítani a ráncokat a pólómon.

A költöztető cég egyébként jelentős mennyiségű munkaórát tölthetett azzal, hogy lefordította az összes távirányítónak a gombjait angolra. Íme egy példa alább. Igaz néhány felirat még angolul sem segít sokat. Pl fogalmam sincs mire céloztak azzal hogy „GOOD SKIN” a légkondi távirányítóján…












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése