2011. február 6.

Mégis egy rövid-képes az esküvőkről...

...'A legtöbb szörnyen sikerült kép egy post-ban' különdíj nyertesétől.


Na megtaláltam a képeket, amiket mégiscsak érdemes esküvő témában megosztani.

Ez nem egy rossz kivitelezésű montázs a magányos háztetőről, a törésálló üvegről  és az esküvői párról, hanem egy fotóüzlet kirakata erősen tükröződve.  Gondolom ezek lehetnek a tradicionális esküvői kimonók.



Még egy kép a kirakatból. Ezek mondjuk családi képek, de érdemes vetni egy pillantást a habos-babos gyerekkimonókra, na meg az albumban található szolid babaruhára a fodoráradattal. A figyelmes szemlélő (és Tinusz), a háttérben tükröződő paparazzo sziluettjét is felfedezheti. Nehéz elhinni, hogy ugyanez a személy a főiskolán még díjat is (ráadásul kettőt) nyert az amatőr fotópályázaton.



Na és itt a sintó esküvő amiről beszéltem - legalábbis kommentileg -, hogy meglestük egyszer. Így néznek ki a kimonók hátulról és ott táncol a két lány a háttérben.


6 megjegyzés:

  1. A képeken viselt kimonók - mint úgy általában -, szerintem nagyon szépek. De.. Jézus a kereszten! azt a babaruhát komolyan gondolták?!
    A kedves paparazzo pedig stílusosan hű maradt az avatár viseletének színkombinációjához:)

    VálaszTörlés
  2. Ugye-ugye? A babaruha... nincsenek rá szavak...
    Ez a női esküvői kimonó nekem nem annyira tetszik, de az alapkimonók szerintem is szépek és tök jól áll a japánoknak.

    Való igaz, nem túl fantáziadús a ruhatáram :)

    VálaszTörlés
  3. Hi!

    Ezek még elmennek,mert legalább japán népviseletben vannak,de nemrégen láttam egy műsort az NHK-n,ahol egy faszinak komplett(angol lady-ket meg lordokat)megszégyenítő ruhatára volt,mindenféle kellékekkel.A műterme melletti erdőben,a fák között fényképezett párokat,gyerekeket vegyesen.Általában szülinap vagy házassági évforduló emlékeként!NA AZOK,tényleg nevetségesen néztek ki a 19. századi fodros ruhákban,de a giccs-szerető japánoknak persze bejött és bazi nagy forgalma van az ürgének!Egy kérdés,Lizzy!Meg tudod nekem erősíteni azt,hogy a japán nőknél az ELSŐ számú plasztikai műtét a szemek kerekítése?Hogy minél európaiasabban vagy amerikaiasabban nézzenek ki?Vagy csak Tokyo-ban divat ez most?
    B.

    VálaszTörlés
  4. @Elek: Hogyan nézel NHK-t? Interneten? Vicces, de mi annak ellenére hogy itt vagyunk, egyáltalán nem nézünk japán TV-t. Van 5 mozicsatornánk, ahol szinkron nélkül, japán felirattal adják a filmeket és csak ezeket nézzük, még reklám sincs nagyon. Úgyhogy mi nagyrészt kimaradunk az ilyen agyament műsorokból, amit azért annyira nem bánunk.

    VálaszTörlés
  5. Nem neten.NHK WORLD,kétnyelvű,főleg japánt népszerűsítő műsorokkal,simán az ASTRA műholdon fogható adás.Van nyelvlecke(óvodás szint),etikett vagy osaho(óvodás szint),meg nagyon sok dokumentumfilm tájakról,foglalkozásokról,mindenféléről.Idióta japán vetélkedők és egyéb emészthetetlen műsorok nincsenek.Amit bemutatnak a japán NHK-n,legyen az vitaműsor vagy dokumentumfilm,általában másnap már ott van a WORLD-ön.
    B.

    VálaszTörlés
  6. Ja értem. Ez olyan közszolgálati dolog, nem a szokásos kereskedelmi csatorna.

    VálaszTörlés