2010. május 17.

Bicó

Nálunk te ott mernéd hagyni csak így a bicódat a park bejáratánál?...

4 megjegyzés:

  1. Szia Lizzy!

    Pesten,tuti hogy nem,de nálunk otthon(mivel egy kis faluról van szó)simán!Itt nem lopnak és átutazó bűnözés sincs,mert a zsákfalukat nem nagyon szeretik a gonoszok,mert nincs menekülési útvonal,csak ahol bejöttek!(Egyszer jött egy ismerős Pestről és ahogy belépett,zárt mindent maga után,mondtuk neki,hogy itt nem kell,de hát a szokások belerögzültek már.)Ott az a jó,hogy nem lopnak,vagy ha igen,akkor a külföldiek általában.Még a '90-es években sok kínai menekült érkezett oda,na azoknak maga volt a Kánaán.Mindent vittek,főleg az utcára kirakottakból,mert a japánok azt hitték,ha ők nem lopnak,akkor más sem.Most már azért jobban figyelnek erre,rákényszerültek.

    Helló
    B.

    VálaszTörlés
  2. Az én ismerőseim már nem ennyire szerencsések, pedig mi sem BP-en lakunk. Nálunk nagyon profin nyomják a bicólopkodást, úgyhogy komolyabb védelmi rendszer nélkül nem érdemes sehol otthagyni a kétkerekű barátodat.

    VálaszTörlés
  3. itt tokyoban nem egy eletbiztositas este a utca,nekem siman elloptak mar a bicomat!ezert sem itt,sem otthon nem hagyok mar kinn semmit!meghogy nem lopnak!rohognom kell!

    VálaszTörlés
  4. Itt Nagoyában, főleg azon a kertvárosi részen ahol lakunk, nagyon nyugis a helyzet, de legalábbis annak látszik. Azért a biciklitárolókban az aluljárókban egyre több helyen kiírják hogy zárd le a bicódat mert egyre többet lopnak, de így is egy csomó helyen csak úgy otthagyják. Sőt olyat is láttam, hogy egy elhagyott mobilt egy fiatal ahelyett hogy zsebre vágott volna, leadta a portán.

    VálaszTörlés